Meruňkový olej

 

Lehký jako pírko? Takový je meruňkový olej, který nejen, že vyživí vaši pokožku, ale krásně zmírní podrážděnou pleť. Jeho aplikací podpoříte tvorbu kolagenu a tím zabráníte tvorbě vrásek. Buďte krásní díky meruňkám.

Dostupnost Skladem (2 ks)
99 Kč
   
Kategorie Oleje a mazání na tělo
 

Meruňkový olej se získává lisováním z jader (semen) meruněk. Používá se pro svou lehkost k masírování. Olej určený pro kosmetické účely se využívá pro zevní a lokální aplikaci. Má vysoký obsah nenasycených esenciálních kyselin, především linoleové a olejové. Díky tomu skvěle proniká olej pokožkou a dodává ji výživné látky. Má v sobě také vysoký podíl vitamínu E a A.

Meruňkový olej se dobře snáší s pokožkou, dobře se vstřebává a nezanechává pocit mastnoty na kůži. Výborně na něj reaguje pokožka zasažená akné, protože odstraňuje zánětlivost postižených částí a také sníží jeho výskyt. Osoby trpící ekzémem pocítí po jeho nanesení, že dochází k zmírnění napětí v kůži a pleť se zklidňuje. Je velmi hojně využívaný při péči o pokožku novorozenců a malých dětí. Svou jemnou aromatickou vůní a lehkostí se využívá k masírování obličeje a v kosmetice. Skvěle hydratuje pokožku, zvláčňuje a má regenerační účinky.

Meruňkový olej podporuje tvorbu kolagenu, který zabraňuje tvorbě vrásek.

 

Objem 30 ml

lahvička s kapátkem